Εξοπλισμός

Το Εργαστήριο Ηλεκτρακουστικής και Τηλεοπτικών Συστημάτων διαθέτει τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για τη διεξαγωγή του ερευνητικού του έργου και όλων των παραπάνω υπηρεσιών. Διαθέτει όργανα μέτρησης για ηλεκτροακουστικές και ακουστικές μετρήσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την τυποποίησή τους με την απόκτηση προτύπου ISO.

Το Εργαστήριο στεγάζει επίσης, εντός της πανεπιστημιούπολης, ένα πλήρως εξοπλισμένο στούντιο ηχογραφήσεων, πέντε πλήρως εξοπλισμένες τηλεοπτικές σουίτες, καθώς και πλήρες σύστημα εξωτερικών λήψεων του ήχου και της εικόνας.

Το στούντιο ηχογραφήσεων διαθέτει ψηφιακές μονάδες και λογισμικό που επιτρέπουν την αυτοματοποιημένη διαδικασία μεταπαραγωγής. Καλύπτει όλο το φάσμα απαιτήσεων της παγκόσμιας δισκογραφίας, ξεκινώντας από πολυκάναλες αναλογικές ηχογραφήσεις, διαθέτοντας σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας ηχογραφημένου υλικού και καταλήγοντας σε σύγχρονα πολυκάναλα ψηφιακά συστήματα εγγραφής και αναπαραγωγής όλων των προτύπων, γραμμικά και μη γραμμικά, που υπάρχουν στην αγορά.

Στον τομέα της τηλεοπτικής εικόνας το εργαστήριο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένες σουίτες συναρμογής εικόνας (γραμμικές και μη γραμμικές) καλύπτοντας όλα τα διεθνή πρότυπα. Επίσης διαθέτει μία σειρά από επαγγελματικούς εικονολήπτες (αναλογικούς και ψηφιακούς) που καλύπτουν όλα τα παραπάνω πρότυπα συμπεριλαμβανομένου και συστήματος υψηλής ευκρίνειας (HDTV) με όλα τα παρελκόμενα (προϊόν συνεργασίας του Εργαστηρίου με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εureka 95, Action Plan, Κοινωνία της Πληροφορίας, 3ο ΚΠΣ – «Μετάδοση οπτικοακουστικού περιεχομένου υψηλής ευκρίνειας σε πραγματικό χρόνο μέσω ευρυζωνικού διαδικτύου»).


 

Control Room


Studio Ηχογραφήσεων

Conference room

Demo room 

Suite 1

Suite 2

Suite 3

Suite 4

Suite 5